Wanneer je alopecia hebt

Wanneer je alopecia hebt, is dit misschien herkenbaar voor je

Tot onze verassing deelde Pascalle onlangs een prachtig bericht op haar Instagram
Wij vinden het bijzonder mooi dat Pascalle hier zo open over spreekt

“Dat ik een haarwerk draag is geen geheim. Daar ben ik vrij open in. Mijn slechte dunne haar met kale plekken laten zien is een ander verhaal. Er zijn er weinig die mij mogen zien zonder mutsje of haarband.

Niets is namelijk vanzelfsprekend. Ook niet dat je krullend haar, mooi haar, steil haar of dikker haar terug krijgt na chemotherapie. Überhaupt haar krijgt. Alopecia in welke vorm dan ook is gewoon heel erg verdrietig. Net als de vergoeding.
Iemand als Marleen is echt zo fijn. Zo nodig ook.

De opmerkingen: ‘het is maar haar joh’ die doen zeer. Het gaat niet om alleen maar haar. Het is zoveel meer. Wat je (erbij) krijgt, maar ook verliest. ‘Het komt wel weer terug, je hebt zo weer lang haar’ ….. dat kun je beter niet zeggen.

Ik praat ook niet over een pruik, tis niet elke dag carnaval.

Naar Marleen mogen, haarwerken passen net zo lang en vaak tot je de juiste hebt. Dat is wel een soort van feestje. Want dan zie ik mezelf terug. Nu met inmiddels verschillende haarwerken is het een beetje zoals vroeger. Toen wisselde ik vaak van model en kleur. Nu van haarwerk.

Dat gun ik iedereen die hiermee dealt. Dat je jezelf terug ziet en dat je wat meer op je gemak bent. Confronterend blijft het altijd, maar met mijn (nep) haren dansend in de wind toch altijd net wat blijer.” @Pascallederooij