page-header

Haar- en hoofdhuidproblemen

Haar- en hoofdhuidproblemen

Haaruitval is hoort erbij. Ieder mens verliest ongeveer 100 tot 150 haren per dag. Omdat de hoofdhuid circa 100.000 haren bevat, hoeft dit geen probleem te zijn. Wanneer er meer haren uitvallen wordt er gesproken van bovenmatige haaruitval.
Daarnaast kun je ook last hebben van jeuk, roos of een gevoelige hoofdhuid. Dit kan je ongemakkelijk maken. We leggen je graag er meer over uit.

De oorzaken van ongewenste haaruitval

Erfelijke factoren, medicatie, een medische behandeling of lichamelijke (auto-immuun) aandoening kunnen een rol spelen maar ook hormonale schommelingen of stress kunnen haaruitval veroorzaken. In onze salon komen we regelmatig de haarziekte alopecia (ook wel kaalheid genoemd) tegen. En daarnaast haaruitval door chemo- en radiotherapie.

Haaruitval als gevolg van alopecia

Alopecia is een verzamelnaam voor verschillende vormen van kaalheid. De meest voorkomende zijn alopecia areata, alopecia androgenetica en alopecia totalis.

  • Alopecia areata is een andere benaming voor pleksgewijze kaalheid als gevolg van een auto-immuunstoornis waarvoor nog geen medicijn is ontwikkeld.
  • Alopecia androgenetica wordt ook wel klassieke mannelijke kaalheid genoemd, maar vrouwen kunnen er ook last van hebben. Echter, het proces bij mannen verloopt anders dan bij vrouwen. Bij mannen valt het haar opzij (de zogenaamde inhammen) en bovenop uit. Bij vrouwen dunt het haar voornamelijk bovenop uit.
  • Frontale fibroserende alopecia (FFA) is een vorm van haaruitval waarbij sprake is van haaruitval aan de voorzijde en zijkanten van het hoofd met daarbij littekenvorming. FFA komt het meest voor bij vrouwen die de menopauze hebben doorgemaakt en 50 jaar of ouder zijn.
  • Alopecia totalis is een vergevorderde vorm van alopecia areata, waarbij de haren op het gehele lichaam plots uitvallen.

Lees hier meer over alopecia en hoe wij je hierbij ontzorgen.

Hoofdhuidproblemen

Heb je last van roos of een droge of vette hoofdhuid? Of is je hoofdhuid gevoelig of geïrriteerd? Dan kun je daar behoorlijk last van hebben. Daarnaast heeft de gezondheid van je hoofdhuid veel invloed op de kwaliteit van je haar. Bij een droge of vette hoofdhuid is je haar ook vaak droog of vet. Veel mensen schrijven hun hoofdhuidproblemen dan ook toe aan hun haar. Ze kopen verzorgingsproducten tegen droog of vet haar, terwijl de oorzaak bij de hoofdhuid ligt. Daarmee lossen de hoofdhuidproblemen niet op, wat op de langere termijn zelfs haaruitval tot gevolg kan hebben.
Een gezonde hoofdhuid is dus enorm belangrijk. Daarom bespreken we graag met je wat de mogelijkheden zijn en nodigen we je in de salon uit voor een hoofdhuid-analyse.

Haarverlies door chemotherapie of radiotherapie

Chemotherapie is de behandeling van kanker met medicijnen die de kankercellen doden of hun celdeling remmen. Bij radiotherapie wordt door straling de kwaadaardige cellen/kankercellen behandeld. Deze behandelingen zijn zeer heftig. Afhankelijk van het soort chemo-/radiotherapie kan het haar uitvallen of wordt het dunner.

Lees op deze pagina meer over chemo- radiotherapie en hoe wij je hierbij ontzorgen.

background
Interesse in onze haarwerken?
Bel of mail ons
× Kunnen wij jou helpen?