page-header

Haarproblemen

Ongewenste haaruitval? Hairnation biedt uitkomst met een haarwerk of pruik op maat

Haaruitval of haarverlies kan diverse oorzaken hebben. Een aantal nemen we kort nader onder de loep.

  • De haarziekte alopecia, oftewel kaalheid
  • Chemotherapie

Haaruitval als gevolg van alopecia

Alopecia is een verzamelnaam voor verschillende vormen van kaalheid. De meest voorkomende zijn alopecia areata, alopecia androgenetica en alopecia totalis. Alopecia areata is een andere benaming voor pleksgewijze kaalheid als gevolg van een auto-immuunstoornis waarvoor nog geen medicijn is ontwikkeld. Met kwaliteitshaarwerken op maat is er aan de buitenkant echter niets van te zien. Alopecia androgenetica wordt ook wel klassieke mannelijke kaalheid genoemd, maar vrouwen kunnen er ook last van hebben. Echter, het proces bij mannen en vrouwen heeft een ander patroon. Alopecia totalis is een vergevorderde vorm van alopecia areata, waarbij de haren op het gehele lichaam plots uitvallen. Over deze vorm van haaruitval kunt u meer lezen bij Kaalheid door alopecia? Een haarwerk of pruik op maat van Hairnation is de oplossing.

Haarverlies door chemotherapie

Chemotherapie is de behandeling van kanker met medicijnen die de kankercellen doden of hun celdeling remmen en een zeer heftige ingreep op uw lichaam. Afhankelijk van de chemotherapie kan het haar uitvallen of zorgt voor dunner haar. Meestal treedt dit twee of drie weken na de eerste behandeling op. Na beenmerg is haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, dit is de reden dat bij chemotherapie veelal sprake zal zijn van een sterk toegenomen haaruitval.

Door chemotherapie wordt ook de hoofdhuid gevoeliger voor kou en warmte. Bovendien wordt deze droger en loopt kans te gaan schilferen.

Enkele weken na de kuur begint het haar weer te groeien. Het haarzakje heeft even tijd nodig om weer gezond haar te produceren. Aanvankelijk zal dit dunner en anders van structuur zijn.
Het is dan ook belangrijk om de hoofdhuid in die periode goed te verzorgen en te onderhouden, zodat de haargroei gestimuleerd wordt. Hiervoor zijn dermatologische kwaliteitsproducten ontwikkeld waar Hairnation uitsluitend mee werkt. Want alleen het beste is goed genoeg voor u!

Een haarwerk of pruik op maat

Wat de oorzaak van deze haarproblemen ook is, Hairnation biedt de oplossing met één van de schitterende pruiken of een haarwerk op maat. Laat u adviseren en overtuigen van de oplossingen door Hairnation. U zult versteld staan van het resultaat. Neem contact met ons op voor een gesprek waarbij uw wensen, persoonlijkheid en levenswijze centraal staan voor het advies van een haarwerk op maat.

background
Interesse in onze haarwerken?
Bel of mail ons