page-header

Alopecia

Kaalheid door alopecia? Een haarwerk of pruik is de oplossing voor deze haaraandoening

Alopecia is een verzamelnaam voor verschillende vormen van kaalheid. De meest voorkomende zijn areata, androgenetica en totalis. Hairnation biedt voor alle vormen het juiste haarwerk of pruik op maat.

Alopecia, vormen van kaalheid

Areata, pleksgewijze kaalheid

Alopecia areata wil eigenlijk zeggen: pleksgewijze kaalheid. Het verloop van de aandoening is meestal moeilijk te voorspellen, wat het extra moeilijk maakt. Deze auto-immuunstoornis zorgt dat de haarwortels niet of niet optimaal functioneren. Dit kan komen door stress, ziekte, hormoonwisselingen (zoals zwangerschap) of het is erfelijk bepaald. Hoewel er volop onderzoek plaatsvindt, is er nog geen medicijn ontwikkeld. Er zijn drie gradaties bij deze vorm van kaalheid: ‘areata’ bij de pleksgewijze kaalheid, de ‘totalis’ wanneer het hoofdhaar vooral niet meer groeit en de ‘universalis’  indien er geen enkele haargroei meer is op zowel hoofd als lichaam. Met kwaliteitshaarwerken op maat is er aan de buitenkant echter niets van te zien. Hairnation is hierin daarom graag uw specialist. Neem gerust contact met ons op.

Androgenetica, klassieke mannelijke kaalheid

Alopecia androgenetica wordt ook wel klassieke mannelijke kaalheid genoemd. Maar ook vrouwen hebben hier last van. Bij mannen reageren de haarzakjes gevoelig op het hormoon DHT. De hoeveelheid haar op de kruin of bij de inhammen neemt daarom af. Bij vrouwen volgt het proces daarentegen een ander patroon. Bij hen is er meestal een dunnere haarinplant te zien met een, in de loop der tijd, breder wordende middenscheiding. Een pruik of haarwerk op maat biedt dan uitkomst. Hairnation heeft op dat gebied alle kennis, ervaring en middelen in huis.

Aotalis, een vergevorderde vorm van pleksgewijze kaalheid

Alopecia totalis is een vergevorderde vorm van alopecia areata. Bij deze haaraandoening vallen de haren op het gehele lichaam plots uit. In veel gevallen komen ze niet terug, wat behoorlijk ingrijpend kan zijn. Hairnation biedt met haar haarwerk of pruik prachtige oplossingen voor het haarverlies op het hoofd.

Vergoeding van uw haarwerk of pruik bij alopecia

Afhankelijk van uw verzekering, kunt u uw haarwerk (deels) vergoed krijgen via uw zorgverzekeraar. Je hebt veelal recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering van uw verzekeraar voor haarwerk of pruik bij een langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid als dat het gevolg is van een medische aandoening of behandeling. U leest er hier meer over. Op Independer vind u overigens per zorgverzekeraar handig aangegeven wat de vergoeding is.

Alopecia vereniging

Wit u meer informatie over haarverlies, dan kan u dat vinden op de site van De Alopecia Vereniging (AV), de landelijke vereniging van en voor mensen met chronisch haarverlies. Voor het bezoeken van de site van deze vereniging klikt u hier.

background
Interesse in onze haarwerken?
Bel of mail ons