Mandy gaat voor een pruik op haar grote dag: ‘De Mandy van vroeger was weer even terug’

Mandy Wagemakers (34 jaar) kreeg zeven jaar geleden te horen dat ze borstkanker heeft. Haar lange blonde haar valt door de chemo’s uit en Mandy besluit om hier niets aan te veranderen omdat dit nu is wie ze is.

Tot haar grote dag aanbreekt: “Alles draait opeens om je uiterlijk als je bezig bent met je huwelijk! Je make-up, je jurk én je haar. Je bent toch bezig met het mooiste moment uit je leven.”

Op onderzoek

“Ik wist niet wat de mogelijkheden waren voor mijn haar. Op google ben ik dan ook op onderzoek uitgegaan en kwam ik terecht op de site van Hairnation”, vertelt Mandy.

Wanneer Mandy langsgaat voor haar afspraak voelt het meteen vertrouwd aan: “Ik wist niet wat ik kon verwachten en stelde eigenlijk de vraag aan Marleen of ze iets kon met mijn haar. Ze gaf aan dat alles mogelijk is. Marleen luistert naar je, geeft haar mening over de mogelijkheden en gaat écht voor je aan de slag.” Ook vertelt ze Mandy dat ze de pruik kan declareren bij haar zorgverzekering: “Ik wist niet eens dat dit mogelijk was.”

“Tijdens de tweede afspraak heeft Marleen verschillende pruiken klaarliggen die ik mocht passen”, en met één pruik was daar een match, hij sloot perfect aan en voelde goed.

De pruik

Voordat de dag van de bruiloft aanbreekt begint ze de pruik alvast te dragen zodat zijzelf en de mensen om haar heen eraan kunnen wennen: “Ik geef les op een middelbare school, dus ook voor de leerlingen was het fijn dat ze daaraan konden wennen.”

Mandy krijgt veel positieve reacties op haar pruik: “Zelfs een kapper stelde mij de vraag welke haarkleur ik had, toen ik vertelde dat het een pruik was, was ze dan ook erg verbaasd!”

De bruiloft

De grote dag is aangebroken: “Marleen heeft de ochtend

van mijn bruiloft mijn haar bij mij thuis gedaan en haar dochter

Romy heeft mijn make-up gedaan. Ook dit was zo fijn, ik wist niet zoveel van make-up maar Romy zorgde voor de voorbereidingen en appte me vooraf zelfs met tips.”

“Ik voelde mezelf fantastisch en weer even de Mandy van vroeger. Ook vrienden en familie gaven aan dat ze de oude Mandy die dag weer terugzagen.”