Pascalle gunt iedereen een Marleen: ‘Marleen toont medeleven, geen medelijden.’

Pascalle de Rooij is 45 jaar wanneer ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft. Ze gaat een lang traject in. Een traject waarin ze een verhoogde dosis chemo toegediend gaat krijgen. Haar arts licht toe dat 6% van de mensen met deze dosis kans heeft op blijvend haarverlies. Helaas komt Pascalle er tijdens het traject achter dat ze bij deze kleine groep hoort.

“Mijn traject begon in de winter en omdat ik alleen maar naar het ziekenhuis moest, dacht ik: Muts op, muts af. Geen probleem!”, maar toen de zomer aanbrak begon het verlangen naar lang haar toch te kriebelen. Een vriendin van Pascalle geeft de tip om contact op te nemen met Hairnation.

Eerlijk advies

“Marleen geeft eerlijk advies: waar een andere kapper
aangeeft dat mijn haar weer terug gaat groeien,
ziet Marleen dat mijn haarzakjes leeg zijn en durft ze dit eerlijk tegen mij te zeggen. Ze belooft mij één ding: ik ga je helpen om je weer zo mooi mogelijk te laten voelen.”

Marleen bestelde voor de eerste keer zo’n acht haarwerken om samen met Pascalle te passen: “Marleen vond ze allemaal nét niet bij mij passen, maar ze had er al zoveel besteld..
maar dat maakte Marleen niets uit. Ze bestelde nieuwe haarwerken en liet meteen weten wanneer ik weer kon komen en voilà: mijn haarwerk zat erbij”. Ik voelde me écht gehoord en ontzorgd.

Iedereen verdient een Marleen

“Marleen staat altijd voor mij klaar. Tijdens de Corona periode is ze speciaal naar mij toe gereden om mijn haarwerk te repareren, toen ik een feestje had heeft ze mijn hele haarwerk gekruld én als ik controles heb zal ze iets van zich laten horen of geeft me een dikke knuffel als ik dat even nodig heb. Daarom verdient en gun ik iedereen een Marleen.”

Pascalle heeft op dit moment twee synthetische haarwerken. Ze is dol op sporten, dus wisselt de twee pruiken met elkaar af waardoor ze op deze manier zo’n twee jaar met de haarwerken doet. “De belofte om me weer zo mooi mogelijk te laten voelen, heeft Marleen waargemaakt”, vertelt Pascalle met een stralende glimlach.