Vergoeding van uw haarwerk of pruik door Hairnation

Als gevolg van een ziekte of door de (medische) behandeling van een ziekte bijvoorbeeld bij chemotherapie of alopecia, kunnen je haren uitvallen. Een haarwerk (haarprothese) of pruik van Hairnation is daarbij de ideale oplossing. Je hebt in dit geval veelal recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering. Als het haarwerk of de pruik duurder is dan de maximale vergoeding van € 452,-, dan moet je de rest zelf betalen; de zogenaamde eigen bijdrage. Echter, wil je geen eigen bijdrage betalen dan kun je hiervoor een aanvullende verzekering bij uw verzekeraar voor afsluiten.

Erkende kwaliteit

Ten eerste heeft Hairnation heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Bovendien zijn wij aangesloten bij de SEMH (Stichting Erkenningsregeling leveranciers van Medische Hulpmiddelen). Dit betekent niet alleen borging van de kwaliteit van uw haarwerk, maar ook dat wij declaraties rechtstreeks met uw zorgverzekeraar afwikkelen. Dat scheelt u een hoop administratieve rompslomp voor het verkrijgen van de vergoeding. Bezoek de website van SEMH. Concluderend, kiest u voor Hairnation, dan kiest u voor kwaliteit van uw haarwerk.

Vergoeding van uw haarwerk

Afhankelijk van uw verzekering, kunt u uw haarwerk (deels) vergoed krijgen via uw zorgverzekeraar. Omdat de vergoedingen per verzekeraar verschillen en jaarlijks worden aangepast, kunt u voor concrete informatie het beste uw eigen zorgverzekeraar raadplegen. Eerst kunt u ook even contact opnemen met Hairnation opnemen indien u hierover nog vragen heeft.

Basisverzekering vergoedingen en eigen risico 2023

De vergoeding van de basisverzekering € 454,50 | Het eigen risico € 385,-

Verzekeraars (o.m.)

Comments are closed.